Dvoipogodišnji Filip V., koji je stradao kada ga je pred očima roditelja udario kvad kojim je upravljao Igor B. (35), sahranjen je uz zvuke violine. Nikad tužniji dan za stanovnike malog mesta Radičević kod Bečeja. Ispraćaj je obeležio i skandal koji je napravio lokalni sveštenik odbivši da dete isprati na večni počinak jer nije bio kršten.

Srpski telegraf

Tuga i očaj: Porodica i prijatelji na sahrani

– Sveštenik nije došao na sahranu jer malog Filipa nisu stigli da krste. Pa zar dete nije zaslužilo da mu se održi opelo i da mu se oproste njegovi detinji gresi.  Ovo je sramota za pravoslavlje i opštinu Bečej. Kako ga nije sramota od boga ako već nije od ljudi – rekao je očajni kum porodice upokojenog dečaka tokom sahrane i poručio popu da treba da se stidi, a meštane pozvao da ga bojkotuju u svim prilikama.

Ti, mali anđele naš, putuj spokojno. Neka ti je večna slava – tužno je izgovorio kum, nakon što je plavokosi i uvek veseli dečak Filip juče sahranjen u belom sanduku na lokalnom groblju. Sram da ga bude. Zna da naplaćuje po 300 evra. Mališan ništa nije kriv, umro je nasilnom smrću. Pozivam sve meštane da ga ni za šta više nikada ne zovu.

Uz zvuke violine, koji su otopili i najtvrđa srca, ispraćen je mali Filip, koji je stradao u ponedeljak uveče u rodnom mestu, dok se s roditeljima i starijim bratom Nikolom vraćao sa dečjeg rođendana  Dete je ispraćeno uz jecaje, kuknjavu i jauke roditelja, majke Marine i oca Saše, mnogobrojne rodbine, prijatelja i komšija koji i dalje ne mogu da veruju da je saobraćanja nesreća zauvek otrgla Filipa od njih. .

Ponavljala je neutešna majka Marina, jedva koračajući uz slomljenog supruga, dok su išli za sandukom od kapele do grobnog mesta. Anđele majkin, srećo moja. Filipe moj, voli te mama –

Pritrčao joj je i suprug Saša, koji je od nemoći zaridao i u očaju psovao sudbinu: “Zašto? Zašto u pi*ku materinu”, spustivši se na zemlju pored Marine i zarivši glavu u njeno rame.  Majka nije izdržala ogroman bol, zajaukala je i pala u nesvest u trenutku dok su spuštali njeno čedo u raku. Nesrećoj ženi su pritrčali u pomoć i polivali je vodom dok nije došla k sebi.

Sada si naš anđeo

Tužnu kolonu pratio je violinista koji je nastavio da svira sve do večne kuće malog Filipa.

– Gledali smo kako se igrate u dvorištu svakog dana, a onda je tuga zakucala na vrata vašeg doma.  Kada ste se rodili ti i tvoj brat, vaši roditelji nisu mogli biti srećniji. Sada si naš anđeo i uvek ćeš imati oreol iznad glave. Suze nikada neće prestati da liju, a bol nikada neće proći, ali znamo da ćemo se jednog dana svi sresti na nebu – rekao je rođak porodice, opraštajući se od dečaka.

 

Dvogodišnji Filip V. poginuo je u ponedeljak uveče oko 20.15 časova u Radičeviću kraj Bečeja kada je na njega naleteo kvad, kojim je upravljao Igor B. (34).

Tragedija se dogodila naočigled roditelja mališana!

Naime, u jednom trenutku iza njih se začula buka motora. Sve se dešavalo u Ulici Veljka Vlahovića, baš pored škole i pored saobraćajnog znaka “Pazi, škola”.

– Saša je stigao sinu samo da kaže: “Pazi, Filipe”. Dete je okrenulo glavu i tada je na njega naleteo kvad. Udarac je bio takav da je mališan leteo desetak metara i nakon pada ostao da leži nepomično na ulici. U pitanju su bile teške povrede glave. Hitno je prebačen u Dečju kliniku u Novom Sadu, ali već nije davao znake života. Svi pokušaji lekara da ga povrate ostali su bezuspešni – navodi izvor Srpskog telegrafa.