Teodora (18) je letovala u Bugarskoj, kada je tokom uživanja na plaži udario grom. Mlada devojka danima je bila u komi, a neobično je da joj je grom ostavio ožiljke i to u obliku srca

Trenutno oporavlja u Prvoj hirurgiji Univerzitetske bolnice u Burgasu nakon višednevne kome, a njen centralni nervni sistem i skoro svi unutrašnji organi bili su pogođeni gromom.

 Osećam se kao da me je udario grom. Oporavljam se koliko znam, ponekad se borim, ali na stvari gledam sa osmehom – kaže ona, i dodaje da se udara uopšte ne seća, te da je sedela naslonjena na drvo:

– Bukvalno, poslednje čega se sećam je da sam na plaži, toplo je, sunčano je, sunačam se sa drugaricom i to je to. Posle toga ne znam da li je padala kiša, ne znam šta je bilo. Kakva saobraćajna nesreća, kakav protokol. Ne sećam se ničega, apsolutno ničega.

 

grom

Foto: Profimedia

Njeno stanje se poboljšava iz dana u dan. Veliku zaslugu za to ima i medicinska pomoć koju je pružio hotelijer u Primorskom, objašnjavaju lekari iz bolnice.

– Sreća je da je bila žena koja je znala šta radi – rekao je hirurg dr Kiril Simeonov.

Teodora je zahvalna medicinskom timu koji ju je spasio. Pored opekotina, munja je mladoj učenici ostavila dva ožiljka u obliku srca. Ona ih čita kao znak i apeluje na nadležne da razmisle o unapređenju Službe hitne medicinske pomoći u primorskim odmaralištima, prenose mediji.