Društvene mreže u Srbiji prosto vrve od oglasa u kojima se prodaju ali i sve češće kupuju kuće u manjim gradovima jer mnogi požele da zauvek pobegnu od vreve iz, recimo, Beograda i nastave da žive u nekom manjem mestu.

Među oglasima ima raznih kuća – od skromnih za najviše desetak hiljada evra, koje su veoma tražene zbog konkursa u kojem država poklanja kuće, pa do velelepnih poput onih na Fruškoj gori čija cena dostiže i po 200.000 evra.

Kuća, kuća na prodaju, Panonija, Bačka Topola, seoske kuće, kvadrat, srpsko selo, seoska kuća
FOTO: FACEBOOK PRINTSCREEN/JEFTINE NEKRETNINE SRBIJA

Među oglasima koji trenutno izazivaju najviše pažnje jeste ponuda jedne Tamare koja na prodaju nudi domaćinstvo sa tri kuće, dva placa, garažom, lokalom, pomoćnim objektima…

Ona u svom oglasu kaže da su dve kuće odmah useljive i da su obe zidane i imaju po 105 kvadrata sa dve terase i lokalom u prizemlju koji može da se preuredi u još jedan stan. Treća od 97 kvadrata još nije završena. U ponudu ulazi i plac od 15,5 ara sa strujom, gradskom vodom i kanalizacijom i to sve u vlasništvu 1/1.

Na brojna pitanja gde se sve to nalazi, ona odgovara da je reč o mestu Panonija, na 13 km od Bačke Topole, koja je od Beograda udaljena nešto više od 150 km.

“Na 200 metara se nalazi jezero, šuma, prodavnice, hotel, škola… Cena je 31.000 evra, a moguća je i zamena za seosko domaćinstvo u planinskom delu uz doplatu. Svaki dogovor je moguć, poručuje Tamara.

Kurir.rs/Jeftine nekretnine Srbija