Nostradamus, puno ime Mišel de Nostredam, je bio francuski astrolog, koji je živeo u 16. veku

Legendarni astrolog Nostradamus predvideo je da će kraljevska porodica biti okončana kada kraljica Elizabeta II umre.

Onlajn teoretičari zavere su, još kada je u javnost dospeo eksplozivni intervju Megan Markl i princa Harija sa Oprom Vinfri, krenuli sa tvrdnjama da pisani tekstovi ukazuju na raspad monarhije.

Naime, u Nostradamusovim pisanim delima, on je govorio o „velikim silama” koje se menjaju i „Kraljevstvu koje prestaje da raste”.

Foto: Retropix / Splash / Profimedia

U postu na forumu namenjenom teorijama zavere “Above Top Secret (Iznad strogo poverljivog)” navodi se: „Na kraju rata velike sile se smenjuju. Blizu obale se rađa troje prelepe dece.

“Propast narodu kad odrastu. Da se promeni kraljevstvo i da se vidi da više ne raste.”

“Troje dece se odnosi na princa Vilijama, princa Henrija i princezu Beatris.”

“Princ Vilijam je u stvari rođen sedam dana nakon završetka Foklandskog rata.

“Ovo predviđa kraj britanske monarhije i početak britanske republike koji će se dogoditi vrlo brzo.”

Nostradamus, puno ime Mišel de Nostredam, je bio francuski astrolog, koji je živeo u 16. veku.

Foto: Youtube printscreen/Inside edition

Poznat je po svojim proročanstvima koja su navodno predviđala buduće događaje, a njegovi sledbenici veruju da je tačno predvideo uspon Adolfa Hitlera, izbijanje Drugog svetskog rata i Veliki požar u Londonu 1666.

Naime, kada je izašao skandalozni intervju Megan i Harija, bila je to teška nedelja za monarhiju. Intervju je do sada bio TV događaj godine i sadržao je niz optužbi, uključujući navodnu zabrinutost jednog člana porodice zbog boje kože njihovog sina Arčija i Meganinu tvrdnju da ju je Kejt Midlton rasplakala. Veruje se da je upravo to okidač da se kraljevska porodica počne raspadati.

Prestolonaslednik princ Čarls, koji navodno nije mogao da se natera da gleda intervju, sledeći je u nizu nasledstva otkako je imao samo tri godine.

To čini Čarlsa, koji sada ima 73 godine, naslednikom sa najdužim stažom u britanskoj istoriji.

Ali neki smatraju da Nostradamusovo predviđanje znači da on nikada neće dobiti priliku da sedne na tron.

Međutim, skeptici veruju da su zagonetni pisani odlomci legendarne ličnosti previše nejasni da bi se smatrali pravim izveštajima o tome šta će se zaista dogoditi u budućnosti.

Podsetimo, lekari kraljice Elizabete II (96) zabrinuti su za njeno zdravlje, saopšteno je iz Bakingemske palate.

– Nakon daljeg jutrošnjeg pregleda, kraljičini lekari su zabrinuti za zdravlje i preporučili su joj da ostane pod medicinskim nadzorom u Balmoralu u Škotskoj – navodi se u saopštenju Bakingemske palate.

Zdravstveni problemi kraljice

Kraljica je sve do svojih devedesetih bila aktivno angažovana, ali je ove godine zbog problema sa mobilnošću bila primorana značajno da smanji svoje kretanje.

– Decembar 2003: Kraljica je imala operaciju uklanjanja pocepane hrskavice u levom kolenu. Usledila je slična operacija na njenom desnom kolenu, ranije iste godine.

– Mart 2013: Kraljica je hospitalizovana zbog gastroenteritisa

– Maj 2021: Propustila je nedeljnu službu sećanja u centru Londona nakon što se ušinula

– Oktobar 2021: Kraljica je provela noć u bolnici dok je bila podvrgnuta “preliminarnim istragama“, saopštila je palata tada.

– Februar 2022: Kraljica je dobila kovid i pretrpela je blage simptome slične prehladi, ali je nastavila sa lakim obavezama.

– Od kada joj je postavljena dijagnoza kovida kraljica je bila primorana da češće otkazuje ili smanjuje neke događaje.

– Nije prisustvovala svim proslavama junskog platinastog jubileja – kojim se obeležava njenih 70 godina na tronu – i propustila je državno otvaranje parlamenta prethodnog meseca zbog problema sa mobilnošću.

Foto: Chris Jackson / AFP / Profimedia