U selu Mrsać na takozvanom starom putu Kraljevo-Čačak, srećom nije bilo nastradalih, ali je povređeno šest osoba i pričinjena je značajna materijalna šteta.U saobraćajnom udesu tri putnička automobila koji se pod još nerazjašnjenim okolnostima dogodio u subotu, oko 10.30.

Svi povređeni preveženi su sanitetskim vozilima u Opštu bolnicu „Studenica“ u Kraljevu gde su i zbrinuti i ne nalaze se u životnoj opasnosti.Ovom prilikom povređen je stariji bračni par iz Požege, kao i bračni par sa dvoje dece iz „folksvagena“ kraljevačke registracije.

Ne mogavši nikako da ih izbegne, u sudarene automobile potom je udario „seat“ kraljevačke registracije koji se kretao sporednom saobraćajnicom.Kako se pretpostavlja, ovaj karambol se dogodio kada je „folksvagen šaran“ požeške registracije, krećući se iz prvca Čačka prema Kraljevu, iznenada i naglo pokušao da skrene u levo na sporedni, lokalni put i tako snažno udario u „folksvagen turan“ kraljevačke registracije koji je dolazio iz suprotnog pravca.

Zbog sudara i uviđaja saobraćaj se na ovoj deonici starog puta Kraljevo-Čačak jedno vreme odvijao naizmenično.

-. Dobro je i to što su svi u „folksvagenu“ koji je vozio moj brat bili vezani sigurnosnim pojasom, inače bi od siline udarca poizletali napolje, a posledice bi verovatno bile strašne Najvažnije je da su deca dobro, praktično nepovređena, ali su prilično uplašena – rekao je za Novosti brat vozača „folksvagen turana“ koji je bio na mestu udesa.

 

Kurir.rs/Tanjug