Poslednjih nekoliko godina živeo sam,Petar Krstić je .

Mladići iz Srbije poginuli u Nikšiću

Mladići iz Srbije poginuli u Nikšiću, Foto: Printskrin

Kod Surdulice poginuli su u saobraćajnoj nesreći koja se juče oko dva sata posle ponoći dogodila na Jadranskoj magistrali u Tivtu,Stefan Milošević (20) iz sela Gramađe kod Vladičinog Hana i njegov najbolji drug Petar Krstić (25) iz Jelašnice

 

Pretpostavlja se da je auto išao velikom brzinom iz pravca Budve i da je udario u blokove koji obeležavaju pešačko ostrvo na pomenutoj raskrsnici.Nesreća se desila kada je “pežo 307”, u kom su bili Milošević i Krstić, naišao na gradilište kružnog toka i udario u betonski stub.Od siline udarca mladići su ispali iz automobila, tako da se ne zna ko je bio za volanom.  – naveli su izvori crnogorskih medija i dodali da je Stefan Milošević preminuo na mestu, dok je Petar Krstić umro na putu do kotorske bolnice.

Drugarica Petra Krstića kaže da se on rodio u Švajcarskoj i da ga je majka ostavila kao bebu. Majka ga ostavila kao bebu

Srećom, njeni roditelji znali su šta planira, te su je pratili i uzeli dete. Sami su ga gajili.  Ne znam da li je imao 40 dana kada ga je majka ostavila na autobuskoj stanici u Bernu. Majka mu je dala ime Dragan, a otac mu se prezivao Kostić, ali su ga baba i deda zvali Petar umesto Dragan, a umesto Kostić oslovljavali su ga sa Krstić, kako su se i sami – priča drugarica i dodaje da Petrova majka nije bila u dobrim odnosima sa roditeljima, ali ni sa njim.

Prema rečima prijatelja nastradalih mladića sa juga Srbije, njih dvojica su bili nerazdvojni od detinjstva, a krajem januara su otišli u Crnu Goru da rade na poslovima postavljanja elektroinstalacija.Rekao mi je da planira da se sledeće nedelje vrati kući, i to zbog seoske slave – priča Milica, Petrova drugarica. Ona dodaje da su Petar i Stefan pre tragedije podigli plate i da su otišli u provod u jedan klub.Petar mi je bio dobar drug, čuli smo se skoro svaki dan otkako je otišao u Crnu Goru da radi. Dan pre tragedije pohvalio mi se da je položio sve kategorije za upravljanje kamionom.

Kako dodaje, poginuli mladići su celog života bili nerazdvojni. – Zajedno su jeli, spavali, zajedno su odlučili i da odu u Crnu Goru i, eto, zajedno su otišli i u smrt i napustili nas. Bili su u nekom restoranu, provodili su se. Pretpostavljam da se nesreća desila kada su se vraćali u stan u kom su bili smešteni – dodaje Milica.  – kaže ona.

Prema njenim rečima, Petar Krstić je poslednjih nekoliko godina živeo sam.

– Verujem i da ga je samoća naterala da sa Stefanom ode u Crnu Goru da radi – priča drugarica nastradalog i dodaje da je Stefan takođe bio dobar momak, kao i da je iza sebe ostavio roditelje i starijeg brata.  Odgajili su ga baka, deka i tetka. Međutim, oni su umrli i poslednjih sedam godina živeo je sam. Baba i deda su mu godinama radili u Švajcarskoj i imali su dosta novca. Ostavili su Petru bogatstvo, tako da on nije ni morao da radi, ali on je bio jako vredan i želeo je da zarađuje.